Ressenyes

N’HAN PARLAT…

“L’obra enganxa des del primer moment. Som davant d’una novel·la cuidada, ben escrita i que situa Xulio Ricardo Trigo entre els novel·listes de gènere històric més importants del moment actual.”

Vicenç Llorca, Revista Lletres, Desembre/Gener, 2011-2012.

(La podeu llegir completa…)

El port del nou món és la novel·la que situa a Xulio Ricardo Trigo com un dels autors indiscutibles de la narrativa catalana contemporània. Amb aquesta novel·la us podreu deixar portar per l’imaginari compartit del nostre passat cultural.”

Ricard Mirabete, Bloc Última Ronda, 17-12-2011.

(La podeu llegir completa…)

“…el que de debò és bonic és deixar-la avançar i gaudir de la multitud de detalls que s’amaguen a les seves pàgines. Detalls històrics ben documentats, sí, però també detalls humans que permeten als lectors confegir a base de petits bocins uns personatges rics i emotius.”

Montserrat Brau, Nosaltres llegim, 16-12-2011.

(La podeu llegir completa…)

“Tot plegat, un viatge que portarà al protagonista a descobrir-se a si mateix i al seu destí, i per a això el viatge haurà de ser interior. I no tan sols al propi interior, sinó que per a sorpresa meva, el Marcel farà cap a la meva estimada Siurana, al cim del Priorat, on voltada de cingles i llegendes amaga misteris que només un mateix pot descobrir.”

Jesús Tibau, Tens un racó dalt del món, 11-12-2011.

(La podeu llegir completa…)

“Apassionat per la Història, ha trobat en ella unes vetes que li van donant bons resultats i l’ha fet guanyar molts lectors. Trigo ha comprès que, al capdavall, tota novel·la decantadament de trama i detall, és convenient que ho siga d’aventures… /…/

L’autor, diria que en tot el que ens dóna ensenya una enlluernadora fe en les potències de l’humà. S’agraeixen aquestes apostes en aquests dies convulsos i desficaciats.”

Josep Igual, Plàncton, 4-12-2011.

(La podeu llegir completa…)

“El port del nou món és una excel·lent novel·la històrica on la construcció del port serveix de marc per a una història on l’esperit de superació personal del Marcel li permet afrontar tots els entrebancs que se li presenten, alhora que el marcarà profundament en totes les decisions que ha de prendre.”

Xavier Caballé, Diari d’un llibre vell, 5-12-2011.

(La podeu llegir completa…)

“Deia Xulio a la presentació que sap com a greu que ell es passa moltíssim temps escrivint i documentant-se per un llibre, i després ve algú i li diu que se l’ha llegit en dos dies. Jo sóc d’aquestes persones, ho sento! Però quan una història enganxa no pots parar de llegir.”

Terra de llibres, 4-12-2011.

(La podeu llegir completa…)

“Aquesta novel·la deixa patent la gran tasca de documentació que ha realitzat l’autor, qui sap barrejar a la perfecció la recreació històrica amb una gran varietat de successos d’aventures ficticis.

El port del nou món és un llibre que ens descobreix com era la Barcelona del nostre passat, en un moment de creixement i obertura apertura cap a l’exterior que reflexa la lluita pel poder i les inquietuds personals dels personatges que hi participen.”

Laura Mas, Propera Parada Cultura, 20-11-2011.

(La podeu llegir completa…)

“La novel·la viatja a la Barcelona del segle XV passant per Empúries i Montblanc i ens demostra el bon estat de salut de la novel·la històrica en català. Un viatge realitzat amb una bona ambientació i una acurada documentació que neix de la curiositat de l’autor: “com era possible que una ciutat tan important com Barcelona no tingués un port?”. El port del nou món permet trepitjar aquesta Barcelona del segle XV, caminar pels seus carrers, conèixer la seva gent i sentir les tempestes que castigaven la ciutat tot sovint. Novel·la històrica d’intriga que recomanem per tots aquells apassionats en el gènere.”

Yolanda Aguilar, La Finestra Digital, 16-11-2011.

(La podeu llegir completa…)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: