Durant la segona meitat del segle XV

la ciutat de Barcelona va afrontar el repte d’obrir-se al mar.

L’any 1477, davant les dificultats dels vaixells per fondejar a la platja, les autoritats de la ciutat van decidir emprendre definitivament les obres per construir un port segur que garantitzés el futur comercial dels catalans: el port de la Santa Creu.

Però no serà una gesta fàcil. Tot i l’experiència del reconegut enginyer italià Stassi d’Alexandria, responsable màxim de les obres, el constant moviment de l’arena i les marees porta més maldecaps dels previstos. Aviat la construcció del port es converteix en una empresa titànica, gairebé impossible, que alterarà la vida dels ciutadans.

Entre ells, la del jove Marcel Roqueta, fill del capatàs de les obres. La seva salut delicada l’impedeix treballar, però ningú com ell coneix el dia a dia que batega als carrers de Barcelona. Ell també s’enfronta amb empreses ben difícils: fer honor al llegat del seu mestre i escollir entre les dues dones que estima. O la de l’expert cartògraf Lluís Esquiva, que amb la recerca d’una antiga joia perduda, conduirà els protagonistes cap a un món inesperat, ple de retrets i esperances.

Amb l’esplendor de la Barcelona Gòtica com a fons, i a través d’escenaris com Montblanc o Empúries, El port del nou món és una novel·la apassionant, on història i aventures es donen la mà per recrear amb tota vivesa una etapa desconeguda del nostre passat.

Anuncis

About xrtrigo

Escriptor i artista plàstic.

Posted on 29/09/2011, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 4 comentaris.

  1. josep lluis suelves

    No me la penso perdre!!!

  2. Potser surt repetit el comentari. He tingut algun problema. Gràcies a una amiga que escriu molt bé, havia canviat el meu punt de vista sobre la novel·la històrica i també que gràcies a una altra, he conegut el teu llibre. En el fons són novel·les ben treballes, ben fetes i ben documentades i això els lectors, els bons lectors a la llarga ho agraeixen.

    • Doncs només puc donar-te la raó, però s’ha de dir que novel·les hi ha de tota mena, i les històriques no podrien ser diferents. L’esforç que s’ha de fer per documentar bé una novel·la històrica és immens, però l’agraïment dels lectors i lectores ho compensa. Gràcies pel comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s